A Kendamil kecsketej termékcsalád teljes kecsketejből készül. HMO-t vagy anyatej oligoszacharidokat (3'GL) és növényi eredetű DHA-t (dokozahexaénsav) tartalmaz.
A tehéntejhez képest a kecsketej összetételében közelebb áll az anyatejhez, és alkalmas lehet az érzékeny pocakúak számára. Zsírgömbjei a tehéntejhez képest kisebbek, ezért emészthetőbb1,2. Természetes módon nagy arányban tartalmaz A2 fehérjét, a β-kazeint is, amelyet az emésztőenzimek nagyon könnyen feldolgoznak3.
Nem tartalmaz szója-, pálma- vagy halolajat. A feldolgozási folyamat olyan kíméletes, hogy a tej megőrzi a kecsketej minden előnyét, de megszabadul a jellegzetes kecskeszagtól is, így a gyerekek is élvezhetik.
1.Slíva J.: Kozí mléko versus zácpa a alergie u dětí, Pediatrie pro praxi, 2012, 13.
2.Attaie R, Richter RL. Size distribution of fat globules in goat milk. J. Dairy Sci. 2000; 83: 940–944.
3.Jasinska B. The comparison of pepsin and trypsin action on goat, cow, mare and human caseins. Rocz. Akad. Med. Bialymst. 1995; 40: 486–493.