A Kendamil márka előnyei

A teljes tej tápanyagtartalma

A Kendamil prémium és bio/organikus bébiétel-kínálatát az Egyesült Királyságban, Cumbria és a Lake District helyi gazdaságaiban előállított teljes tejből készítik. A teljes tej kevesebb olajat tartalmaz, és az egyedülálló prémium formulának köszönhetően a Kendamil tej megőrzi a természet legjavát, a teljes tej minden előnyével együtt. Átfogó és kiegyensúlyozott tápanyagkombinációt biztosít a baba természetes fejlődéséhez. A kendamil tejek hagyományos recept szerint készülnek. A különleges feldolgozási eljárás nemcsak a teljes és krémes ízt biztosítja, hanem a teljes tej magas tápértékét is, amely a baba természetes fejlődéséhez és növekedéséhez szükséges összes alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmazza. A vitaminok és ásványi anyagok tartalma és összetétele megfelel a jogszabályoknak.

A teljes tej előnyei

A palmitinsav az emlősök tejének domináns telített zsírsava. A csecsemő bélrendszerében felszívódik, és ha a trigliceridekben sn-2 pozícióban van, akkor segíti a kalcium felszívódását is. A kutatások azt mutatják, hogy a csecsemőtápszerekben használt zsírforrásokat gondosan meg kell választanunk, hogy biztosítsuk a baba optimális növekedését. A kutatók azt javasolják, hogy a tejzsírt vegyék figyelembe a csecsemőtápszerekben. A Kendamil, mint teljes tejből készült tápszer, nagyobb arányban tartalmaz palmitinsavat az sn-2 pozícióban. Ez az összetétel jobban megfelel az anyatej egyedi zsírszerkezetének, ami segíti a kalcium és a palmitinsav felszívódását.

Pálmaolaj mentes, halolaj mentes, GMO mentes, szója mentes

Pálmaolaj nélkül

Minden Kendamil termék pálmaolaj nélkül készül. A pálmaolaj használata nem feltétlenül etikus, különösen azért, mert az olajpálma termesztési területein az esőerdők tömeges erdőirtását segítheti elő. A kilenc vizsgálatból származó bizonyítékok áttekintése azt is kimutatta, hogy a pálmaolein (a pálmaolaj folyékony összetevője) csecsemőtápszerekben való használata nem szándékolt következményekkel járhat, beleértve a zsírok és a kalcium csökkent bélrendszeri felszívódását.

Halolaj nélkül

A halallergia magas kockázatú allergia, mivel a fő allergén - a parvalbumin nevű fehérje - nagyon stabil. Ez azt jelenti, hogy ellenáll mind a hőkezelésnek, mind az emésztőenzimeknek. A halak fehér húsában található. Az allergia különböző módon jelentkezik. A bőrmegnyilvánulásoktól (ekcéma) az emésztési (pl. hasmenés, hányás) és légzőszervi problémákig. Allergiát okozhat a hallal való puszta érintkezés is, vagy olyan ételek fogyasztása, amelyeket olyan olajban főztek, amelyben halat sütöttek, vagy ha halolajat használnak a zöldségsaláták elkészítéséhez. A hal és a halolaj gyári feldolgozása a többlépcsős tisztítás ellenére sem zárja ki a nyomokban történő szennyeződést.
A szakértők hangsúlyozzák a hosszú láncú, többszörösen telítetlen zsírsavak (LC-PUFA) bevitelét az omega-3 családból - DHA (dokozahexaénsav). Ez gyakorlatilag a születés előtti fejlődéstől kezdve nélkülözhetetlen (az agy, a szem, az immunrendszer, a szív és az erek megfelelő növekedése és fejlődése), és ennek forrása a halolaj volt és ma is az. Ha aggódik az elégtelen DHA-bevitel miatt, ne aggódjon. Egy másik kiváló és új forrás a "nem allergén" algák, mint például a Schizochytrium Sp.T18, amelyet egyetlen csecsemőtejként a Kendamil tartalmaz.


1. Fuchs M. Alergie číhá v jídle a pití. Plzeň: Adéla, 2007. ISBN 80-902532-2-9.
2. Fuchs M. et al. Potravinové alergie a intolerance. Praha: Mladá fronta a.s., 2016. ISBN 978-80-204-3757-0.

GMO mentes

A géntechnológiával módosított szervezet (GMO) olyan szervezet, amelynek genetikai anyagát (pl. DNS) szándékosan olyan módon változtatták meg, amely a természetben normális esetben nem fordul elő. Ellentétben a nemesítéssel, amellyel a genetika megalapítója, Gregor Johann Mendel kísérletezett, a fent említett folyamat teljesen új tulajdonságokkal rendelkező szervezeteket eredményez. A növények például ellenállóbbak a gyomirtó szerekkel, kártevőkkel, parazitákkal, fertőző betegségekkel vagy a hideggel szemben. Másrészt fennáll annak a veszélye, hogy az érzékeny egyéneknél allergiás reakciót válthatnak ki. A GMO-élelmiszereket és -növényeket csak rövid ideje fejlesztették ki, ezért senki sem tudja 100%-ban garantálni, hogy valóban biztonságosak.

Szója mentes

A szója fehérjetartalma miatt az egyik legfontosabb élelmiszer. De csak miattuk. Egyébként az egyik legfontosabb allergén, és gyakorlatilag minden iparilag előállított élelmiszerben megtalálható. És még a szójaolaj - lecitin sem biztos, hogy tökéletesen mentes a szójafehérjétől. Az allergia tünetei hasonlóak a tehéntejfehérje-allergia tüneteihez, azaz csalánkiütés, atópiás ekcéma, légzőszervi és emésztési problémák. A szójaallergia ritkán fordul elő önmagában, keresztallergia lehet pl. földimogyoróval, lencsével, ... stb. És ugyanez a helyzet a tehéntejjel is. A jelentések szerint a tehéntejfehérje-allergiás csecsemők körülbelül 10-14%-ának egyidejűleg szójaallergiája is van. Ezért a tehéntej helyettesítése szójatermékekkel nem megfelelő.

1. Fuchs M. Alergie číhá v jídle a pití. Plzeň: Adéla, 2007. ISBN 80-902532-2-9. 2. Fuchs M. et al. Potravinové alergie a intolerance. Praha: Mladá fronta a.s., 2016. ISBN 978-80-204-3757-0.

Bio minőségben is

A Kendamil egy bio/organikus termékcsaláddal is büszkélkedhet, amely szintén teljes tehéntejből készül. A bio/organikus tej helyi, kisebb, bio minősítéssel rendelkező gazdaságokból származik. Ezek a biogazdaságok környezetbarátabbak, és csak szerves trágyát használnak, a tehenek pedig évente akár 200 napot is a nyílt legelőn töltenek.

Űrlap kérdéseihez

Köszönöm kérdését.

    Top