Kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Ha az alábbi válaszok között nem találja a sajátját, ne habozzon, küldje el nekünk az oldalon található űrlap segítségével.

Mi az a DHA?

A DHA (vagy dokozahexaénsav) egy többszörösen telítetlen ω-3 zsírsav. A DHA kiemelten fontos szerepet játszik a baba fejlődésében, azonban a szervezet önmagában nem képes előállítani, ezért a táplálékkal kell bevinni.
A hosszú szénláncú többszörösen telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek az idegsejtek közti hatékony és gyors jelátvitelhez. A DHA-t gyakran nevezik az agy fontos építőkövének és a szem retinájában is nagyobb mennyiségben található, így jelentősen befolyásolja működésüket és fejlődésüket.

Miért hívják az új Kendamil termékcsaládot DHA+-nak?

Az új Kendamil tápszerek megnövelt mennyiségben tartalmaznak dokozahexénsavat (DHA) és arachidonsavat (ARA), tekintettel az Európai Unió rendeletére (EU 2016/127), melyet 2020. február 22-től kell alkalmazni. Ez a rendelet új követelményként bevezeti a dokozahexénsav (DHA) anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerekhez való kötelező hozzáadását (minimum 20 mg/100 kcal; maximum 50 mg/100 kcal). Továbbá szabályozza az egyéb hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak hozzáadását a termékhez. A hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak mennyisége az n-6 (omega-6) hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak esetében nem haladhatja meg a teljes zsírtartalom 2 %-át (az arachidonsav esetében a teljes zsírtartalom 1 %-át). A Kendamil anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerek teljes mértékben megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Mi a különbség a hagyományos mesterséges tej és a Kendamil tej között?

A piacon kapható műtejek többsége sovány tejet és növényi zsírokat tartalmaz. Ennek számos oka van, és az egyik ilyen ok a takarékossági vágy. A Kendamil tej teljes tehéntejből készül, és nem tartalmaz pálmaolajat, halolajat, szóját vagy GMO-kat.

Miért jó a teljes tej a babámnak?

Megkérdeztük, hogy miért tartalmaz minden sovány tejet használó tápszer 25-30% növényi zsírt, amikor ezeket a zsírokat elsősorban főzéshez és szappankészítéshez használják. Az anyatej több mint 51% telített állati zsírt tartalmaz. Még a 20 évvel ezelőtti tápszerek is teljes tejet tartalmaztak. Megkérdeztük: "Miért változott ez?" és azt a választ kaptuk: "Hogy pénzt takarítsunk meg". Megállapításaink arra késztettek bennünket, hogy visszatérjünk a kevesebb olajat tartalmazó teljes tejhez.

Túl sokat fog hízni a babám, ha Kendamil teljes tejet iszik?

Nem fog, épp ellenkezőleg. A Kendamil tejben minden szükséges tápanyaghoz hozzájut a baba, mivel úgy készült, hogy a lehető legközelebb álljon az anyatejhez. A teljes tej 26% zsírt és 74% fehérjét tartalmaz. A jelenlegi tanulmányok azt mutatják, hogy a csecsemőkorban történő túlzott fehérjebevitel növeli a vesék terhelését, és későbbi életkorban a túlsúly és az elhízás kockázatához vezethet.

Mi a különbség a Kendamil klasszikus és a Kendamil BIO termékcsalád között?

Kezdetnek fontos leszögezni, hogy mindkét sorozat - a klasszikus és a BIO sorozat is - teljes tehéntejből készül. A termékcsaládok közötti különbség az összetevőik eredetével függ össze. Minden BIO összetevő, beleértve a tejet is, teljes egészében BIO tanúsítvánnyal rendelkező gazdaságokból származik. A BIO gazdálkodás magasabb színvonalú takarmányozást és magasabb állatjóléti szabványokat jelent és azt is jelenti, hogy nincs GMO, nincs növényvédőszer és nincs gyomirtó. A BIO termékcsalád allergiás (természetesen csak abban az esetben, ha nem tartalmazza az allergiát kiváltó összetevőt), ekcémás és szénanáthás gyermekek számára is alkalmas.

A Kendamil allergiások számára is alkalmas?

A Kendamil allergiások számára is alkalmas?
A Kendamil a jogszabályoknak megfelelően az allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket minden esetben kötelezően feltünteti. Az allergia a szervezet téves immunválasza a számára ártalmatlan anyagokra, amelyek egészséges emberekben semmilyen tünetet nem okoznak. A Kendamil termékek nem tartalmaznak halolajat és szóját sem. A tehéntejfehérje allergiában vagy laktóz intoleranciában (tejcukorérzékenység) szenvedő gyermekek számára nem alkalmasak a tejalapú termékek. Gluténérzékenység esetén, - amelyet bizonyos gabonafélékben található növényi fehérje, a glutén vált ki - kerülendők a gabonaféléket tartalmazó termékek.

Miért NEM TARTALMAZ A Kendamil csecsemőtápszer pálmaolajat?

Az utóbbi években számos egészségügyi szakember figyelmeztetett arra, hogy a pálma-olein (a pálmaolaj folyékony alkotóeleme) csecsemőtápszerekben való használata negatív hatással lehet a csecsemők zsír- és kalciumfelvételi képességére vagy, hogy a tápszerben lévő pálmaolaj megkeményítheti a székletet, ami akár székrekedéshez is vezethet.

A pálmaolaj elkerülésében azonban környezetvédelmi szempontok is rejlenek – az olajpálma-ültetvényeket a kiirtott trópusi esőerdők helyére telepítik, ami számos állatfaj utolsó természetes élőhelye. A folyamat bolygónk üvegházhatással szembeni ellenálló erejét is csökkenti.

Miért nem tartalmaznak a Kendamil tápszerek probiotikumot?

A gyártó szándékosan nem tesz probiotikumot a tápszerekbe. Ezek élő baktériumokat tartalmaznak szárított formában, melyek körülbelül egy évig őrzik hatékonyságukat. A tápszerek szavatossága a gyártási időtől számított 2 év, így tehát előfordulhat, hogy a probiotikumok már nem kellőképpen hatékonyak. A Kendamil tápszergyártó cég nem tartja tisztességesnek, hogy az édesanyák olyasmiért fizessenek, amire nem lehet 100%-os garanciát vállalni.
Ezért javasoljuk, hogy gyógyszertárban megvásárolható probiotikus cseppeket adjon a tápszerhez.

Miért változtatta meg a Kendamil a méretet 800 g-os kiszerelésre?

A Kendamil, más bébi tejgyártókhoz hasonlóan, reagál a kisebb csomagolások iránti fogyasztói trendre. A Kendamil most egységesítette a grammarányt más gyártókkal, hogy az anyukáknak jobb lehetőséget biztosítson az árak összehasonlítására és a minőséggel kapcsolatos jobb döntés meghozatalára.

Változott-e a Kendamil prémium tejek ára?

A tej és más nyersanyagok ára a világpiacon évek óta emelkedik. Ez minden bizonnyal a végtermék árában is tükröződik. A gyártó viszonylag hosszú ideig az árrés rovására fedezte ezeket az emeléseket, de prémium termékének magas minőségi színvonalának fenntartása érdekében kénytelen volt árát is ehhez a tendenciához igazítani. Ebben az összefüggésben nem szabad elfelejteni, hogy az ár nem csak a termelési költségeket fedezi, hanem a nyereség jelentős része a kutatásra és fejlesztésre is megy. Csak így biztosítható a Kendamil termékek magas minősége és az új fogyasztói igények kielégítése.

Befolyásolta-e a csomagolás megváltoztatása a Kendamil prémium tejek minőségét?

Nem. Az új csomagolás megőrizte a prémium tej magas minőségét, amelyet a fogyasztók a korábbi terméktől megszokhattak. Ebben a tekintetben semmi sem változott, és a babák pocakja ugyanolyan elégedett lesz, mint korábban.

Űrlap kérdés küldéséhez

Köszönjük kérdését.

    Top