Kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Ha az alábbi válaszok között nem találja a sajátját, ne habozzon, küldje el nekünk az oldalon található űrlap segítségével.

Miért teljes tehéntej alapú a Kendamil tej?

A zsír az anyatej fontos összetevője, és a laktóz után a második legnagyobb szilárd összetevője az anyatejnek. A kutatások azt mutatják, hogy a csecsemőtápszerekben használt zsírforrásokat gondosan meg kell választanunk, hogy biztosítsuk a baba optimális növekedését. A kutatók azt javasolják, hogy a tejzsírokat vegyük figyelembe a csecsemőtápszerekben.

Megállapításaink és kutatásaink ezért arra késztettek minket, hogy visszatérjünk a kevesebb olajat tartalmazó teljes tejhez. A teljes tehéntej természetes tejzsírtartalommal rendelkezik. Ennek a teljes tejformulának köszönhetően a Kendamilnak kellemes tejízzel is rendelkezik, amit a babák imádni fognak.

Források:
Delplanque B & Baudry C (2015) Dairy fat in infant formula. Eur J Lipid Sci Technol 117: 1487–1488.

Túl sokat fog hízni a baba a Kendamil teljes tej fogyasztása után?

Nem fog. A jelenlegi vizsgálatok eredményei szerint a teljes tej fogyasztása nincs káros hatással sem a gyermekek testsúlyára, sem a testösszetételére.

Források:
Vanderhout SH. et al. Whole milk compared with reduced-fat milk and childhood overweight: a systematic review and meta-analysis AJCN 2020;111(2):266-279

Mi a különbség a klasszikus Kendamil Premium termékcsalád és a Kendamil BIO Nature termékcsalád között?

Mindkét sorozat kiváló minőségű. A brit Red Tractor szervezet felügyeli a szabványok és a bevált gyakorlatok betartását azokon a gazdaságokon, ahonnan a tejtermelésük származik. A vállalat tanúsítása azt jelenti, hogy minden, amit a gazdák megtermelnek, felelősségteljesen, biztonságosan és jól gondozott állatoktól származik. A BIO Nature termékcsalád bio minősítéssel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az ökológiai termelés elvei szerint készült, és a gyártás egyetlen szakaszában sem használtak mesterséges műtrágyát vagy GMO alapanyagokat.

Miért nem tartalmaz pálmaolajat a Kendamil tej?

A kilenc vizsgálatból származó bizonyítékok áttekintése azt is kimutatta, hogy a pálmaolein (a pálmaolaj folyékony összetevője) használata az anyatej-helyettesítő tápszerekben nem szándékolt következményekkel járhat, beleértve a zsírok és a kalcium csökkent bélrendszeri felszívódását. A pálmaolaj használata nem biztos, hogy etikus, különösen azért nem, mert az olajpálma termesztési területein az őshonos erdők tömeges erdőirtását ösztönözheti.

Források:
Koo WW (2006) Palm olein in the fat blend of infant formulas: effect on theintestinal absorption of calcium and fat, and bone mineralization. J Am CollNutr, 2006. 25(2): p. 117-22
Derbyshire EJ (2017) Palm Oil: Feeding the Next Generation on Unethical Oils? NHD Mag Issue 120: 34-36.

Miért nem tartalmaz halolajat a Kendamil tej?

DHA (dokozahexaénsav) - egy omega-3 sav, amelyet a tengeri moszatolajból nyerünk. Bár a legtöbb ember azt hiszi, hogy a halak maguk állítják elő az omega-3 savakat, a táplálékukban lévő algák azok, amelyek gazdag forrásává teszik őket ezeknek a savaknak. A halolajnak ez az alternatívája megújuló és fenntartható forrásokból származik, így az erre való áttérés segít megmenteni a világ értékes tengeri élelmiszerkészletét.

Források:
https://www.healthline.com/nutrition/algae-oil#omega-3-basics
Harwood JL. Algae: Critical Sources of Very Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids. Biomolecules. 2019;9(11):708.

A Kendamil kecsketej jobb, mint a klasszikus vagy a Kendamil BIO Nature termékcsalád?

Ha a baba egészséges és jól érzi magát, mind a klasszikus Kendamil termékcsalád, mind a BIO Nature termékcsalád megfelel neki. A Kendamil Goat egy alternatíva az érzékenyebb pocakú csecsemők számára. A kecsketej természetes módon nagy arányban tartalmaz A2 béta-kazeint, amely a gyomorban finomabb masszát eredményez, amely emészthetőbb, mint az A1 béta-kazein.

Milyen egyéb előnyei vannak a kecsketejnek?

A kecsketej egyik nagy előnye, hogy a tehéntejhez képest akár hatszor több prebiotikus oligoszacharidot, valamint HMO-t (Human Milk Oligosaccharides) tartalmaz, amelyek az anyatejből származó oligoszacharidok, amelyek többek között a probiotikus baktériumok táplálékai.

Gyermekem allergiás a tehéntejfehérjére. Használhatok neki kecsketejet?

Nem. A tehéntejfehérje-allergia esetén a tehéntej helyett kecsketej használata nem oldja meg a problémát. Magasabb A2 béta-kazein-tartalma miatt a kecsketej kevésbé tekinthető allergénnek, de tartalmaz allergén összetevőket. Ezenkívül a tehéntejfehérjére allergiás csecsemők gyakran más típusú allergiával is rendelkeznek, és nagy a valószínűsége annak, hogy ha a tehéntejfehérjére allergiásak, akkor a kecsketej fehérjéjére is allergiásak lesznek.

Ugyanolyan ízű a Kendamil kecsketej, mint a hagyományos kecsketej?

Egyáltalán nem. Bár az alapja őszinte, teljes kecsketej, mint a tehéntej, amelyet más prémium bébiételcsaládjainkban is használunk, a csecsemők és kisgyermekek számára könnyen emészthető módon van feldolgozva. A bébiételekben használt tej olyan gyártási folyamaton megy keresztül, amely lehetővé teszi a bébiételekben való felhasználását, ellentétben a feldolgozatlan tejjel. Az eljárás olyan kíméletes, hogy a tej megőrzi a kecsketej minden előnyét, de megszabadul a tipikus kecskeszagtól is, így a gyerekek is élvezhetik.

Hogyan kapcsolódik az A2 tej a kecsketejhez? És milyen előnyei vannak?

Az A2 tej csak olyan emlősöktől származik, amelyek egy bizonyos gént örököltek a szüleiktől. Fogyasztása emészthetőbb lehet az emberek számára, mint az A1-es tej (A1 és A2 béta-kazein keverékét tartalmazó tej). Ez a tej származhat tehenektől és más emlősöktől egyaránt. Az ilyen állatokat az állomány többi részétől elkülönítve kell tartani, hogy tejük ne szennyeződhessen a hagyományos tejjel. A legtöbb európai tehén például nem rendelkezik ezzel a génnel. Más állatokkal ellentétben a kecskék természetes módon rendelkeznek ezzel a génnel, így a tejük természetes módon A2-es.

Űrlap kérdés küldéséhez

Köszönjük kérdését.

    Top