Kendamil

Kecsketej alapú anyatej-kiegészítő tápszer 2 DHA+

800 g
Tápszertípus
Anyatej-kiegészítő tápszer
Kor
betöltött 6 hónapos kortól
Allergének
tej

Termékleírás

Természetes és teljes értékű tápszer az Egyesült Királyságból

Az angol Lake District Nemzeti Park érintetlen természetéből

Teljes kecsketejből
Nem tartalmaz pálmaolajat
Nem tartalmaz halolajat
Nem tartalmaz szóját
GMO-k alkalmazása nélkül készült1
3'GL(HMO)2
illusztráció

Kendamil 2 Kecsketej DHA+

Haladó tej az angol legelők szívéből, több mint 50 éven át tökéletesítve. Teljes kecsketejből készült a baba természetes fejlődéséhez.
6-12. hónapig
A DHA növényi eredetű3
Az esszenciális zsírsavak (ALA és LA) szükségesek a gyermekek normális növekedéséhez és fejlődéséhez4
A2-es tej5
Jódot6 tartalmaz, amely hozzájárul a kognitív képességek fejlesztéséhez és a pajzsmirigy normális működéséhez
C vitamint6 tartalmaz, amely támogatja az immunrendszer megfelelő működését
B12 vitamint6 tartalmaz, amely hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez
1) Tanúsítvánnyal rendelkezik. Genetikailag módosított összetevőket/alapanyagokat (a jogszabályoknak megfelelően) az élelmiszer-előállítás egyetlen szakaszában sem használtak, beleértve a tejet előállító állatállomány takarmányozását.
2) A 3'-galaktozil-laktóz az anyatej oligoszacharidja, amely az anyatejben természetesen előforduló HMO-k csoportjába tartozik.
3) A DHA (dokozahexaénsav) a Schizochytrium sp. mikroalgából nyert olaj
A jogszabályoknak megfelelően minden haladó tej tartalmaz DHA-t.
4) A jótékony hatás napi 2 g α-linolénsav (ALA) és 10 g linolsav (LA) bevitelével érhető el.
5) A tehéntej A1 és A2 keverékét tartalmazza (az A1 dominálhat). Ha a tej csak A2 β-kazeint tartalmaz, azt A2 tejnek nevezik. Ilyen például a kecsketej.
6) A törvényi előírásoknak megfelelően valamennyi haladó tej tartalmaz DHA-t, LA-t, ALA-t, C és B12 vitamint, valamint jódot.

A legjobb minőségű teljes kecsketej

A tej, amelyből a Kendamil készül kizárólag a Lake District zöld rétjein szabadon legelésző kecskéktől származik.

A Lake District érintetlen természetéből

A brit Lake District Nemzeti Park végtelen kristályos tavairól és érintetlen természetéről ismert. Ezen a gyönyörű területen állítják elő a Kendalife termékeket.

A legszigorúbb "Red Tractor" (terméktanúsítási program) előírások által ellenőrzött

Az élelmiszerbiztonság, az állatjólét és a környezetvédelem a gyártó fő kritériumai. Gondosan figyelemmel kísérik a teljes gyártási folyamatot a gazdálkodástól a csomagolásig.

A legmagasabb adható királyi elismerés

A Kendamil gyártója, a Kendal Nutricare magától a Királynőtől kapta meg a Queen's Award for Enterprise 2020-as díját, amely a brit vállalatoknak adható legmagasabb elismerés.

Összetevők

Teljes kecsketej (166 g folyékony tej 100 g porban)
Demineralizált kecskefehérje tejsavópor (tejből) (44,7 g folyékony tej 100 g italporban)
Növényi olajok (napraforgó, kókusz, repce)
Galakto-oligoszacharidok (tejből)
Laktóz (tejből)
Kalcium citrát
Kolin-bitartarát
Kálium-klorid
Kalcium-laktát
Nátrium-citrát
Magnézium-klorid
Nátrium aszkorbát
Dokozahexaénsav (Schizochytrium sp.T18 mikroalga olaj)
L-tirozin
L-fenilalanin
triptofán
Kálium-hidroxid
Inozit
Arachidonsav (Mortierella alpina olaj)
L-izoleucin
Taurin
Kalcium-foszfát
Nukleotidok ( Citidin-5 '-monofoszfát, Uridin-5'-monofoszfát nátrium sója, Adenozin-5'-monofoszfát, Inozin-5'-monofoszfát nátrium sója, Guanozin-5'-monofoszfát nátrium sója )
Vas-pirofoszfát
L-karnitin
Cink-szulfát
E vitamin
Niacin
Kalcium-pantotenát
Réz-szulfát
Tiamin
Riboflavin
A vitamin
B6 vitamin
Mangán-szulfát
Folsav
Kálium-jodid
Nátrium-szelenit
K vitamin
D4 vitamin
Biotin
B13 vitamin
Az allergének kékkel jelölve.
Az összetétel az élelmiszer szárított állapotára vonatkozik.
A tejfehérjék kecsketetejből készülnek.

Adagolási táblázat

Vízmennyiség adagonként (ml-ben)
A mérőpoharak száma adagonként
150
5
180
6
210
7

Hogyan készítsük el a Kendamil tejet?

Mosson kezet, sterilizáljon minden segédeszközt és a cumisüveget a gyártó utasításai szerint.
Forraljon fel friss vizet, és hagyja kihűlni. Az ideális hőmérséklet 37 °C (a tejpor túl hideg vízben kevésbé oldódik). Öntsön megfelelő mennyiségű vizet a cumisüvegbe.
A csomagban található mérőpohár használatával adja a vízhez a megadott számú csapott mérőpohárnyi italport.
Zárja le az üveget, és jól rázza fel, hogy feloldódjon az italpor.
FONTOS UTASÍTÁSOK AZ ETETÉSHEZ: Mindig az utasításoknak megfelelő mennyiségű csapott mérőpoharat használjon. Amennyiben az előírtnál több vagy kevesebb mérőpohárnyit használ, a gyermek rosszullétéhez vezethet. Ha az elkészített tejet nem használja fel az elkészítést követő 2 órán belül, javasoljuk, hogy öntse ki és készítsen újat. Ne adjon az elkészített tejhez felnőtteknek szánt készítményeket, például hosszú élettartamú tehéntejet stb. Ne melegítse mikrohullámú sütőben.
Tálalás előtt mindig hűtsük le a természetes ivási hőmérsékletre.

Táp- és energiaérték

 
 
na 100 g
100 ml-enként
Energiaérték
kJ/kcal
2125/508
274/66
Zsírok
g
26,8
3,4
-telített zsírsavak
g
8,8
1,1
-egyszeresen telítetlen zsírsavak
g
12,3
1,6
-többszörösen telítetlen zsírsavak
g
5,7
0,7
    -Alfa-linolénsav (ALA)
mg
364
47
    -Dokozahexaénsav (DHA)
mg
120
15
    -Linolsav (LA)
mg
3650
471
    -Arachidonsav (AA)
mg
60
7,7
Szénhidrátok
g
56
7,2
ebből cukrok
g
54
7
ebből laktóz
g
52
6,7
Rost
g
1,8
0,23
ebből GOS1
g
1,7
0,22
ebből 3'GL2
g
0,1
0,01
Fehérjék (N x 6,25)
g
10,5
1,4
Vitaminok
A vitamin
μg-RE
441
47
D3 vitamin
μg
11
1,4
E vitamin
mg-a-TE
17
2,2
K vitamin
μg
32
4,1
C vitamin
mg
92
11,9
Tiamin
mg
0,5
0,06
Riboflavin
mg
1,2
0,15
Niacin
mg
5,2
0,7
B6 vitamin
mg
0,41
0,05
Folsav
μg (DFE)
133
17
B12 vitamin
μg
1,3
0,17
Pantoténsav
mg
3,7
0,5
Biotin
μg
24
3,1
Ásványok
Nátrium
mg
170
22
Kálium
mg
660
87
Klorid
mg
400
52
Kalcium
mg
340
44
Foszfor
mg
200
26
Magnézium
mg
48
6,2
Vas
mg
6,3
0,81
Cink
mg
4,3
0,51
Réz
mg
0,45
0,058
Jód
μg
110
14
Szelén
μg
20
2,6
Mangán
μg
60
7,7
Fluorid
mg
<0,1
<0,015
Egyéb
Taurin
mg
45
5,8
Kolin
mg
125
16
Inozit
mg
80
10
L-Karnitin
mg
6
0,8
Nukleotidok
mg
22
0,8
100 ml elkészített tej = 12,9 g italpor és 90 ml víz
1 Galaktooligoszacharidok
2 3'GL (3'-galaktozil-laktóz = anyatej oligoszacharid, amely az anyatejben természetesen előforduló HMO csoporthoz tartozik)

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Kendamil kecske egy egyedülálló csecsemőtej teljes kecsketejből, ásványi anyagok és vitaminok komplett összetételével. Egyedülálló módon A2 tejet és olyan oligoszacharid 3'GL-t tartalmaz, amelynek szerkezete megegyezik az anyatejben találhatóval. Nem tartalmaz sem pálmaolajat, sem halolajat.
Igen, az európai és a cseh jogszabályok lehetővé teszik a kecsketej felhasználását csecsemő- és kisgyermektej előállításához.
A kecsketej a zsírok és fehérjék összetételéből adódóan a gyerekek számára könnyebben emészthető lehet, enyhébb lehet a hasi kellemetlenségük, mint például a hasfájás, görcsök, puffadás.
A fehérje két alapvető komponensből áll - tejsavóból és kazeinből. A kazein összetevő számos úgynevezett β-kazeint tartalmaz több változatban, beleértve az A1 β-kazeint és az A2 β-kazeint. A tehéntej A1 és A2 keverékét tartalmazza (az A1 dominálhat). Az A1-et tartalmazó tejet A1-nek nevezhetjük. Ha a tej csak A2 β-kazeint tartalmaz, azt A2 tejnek nevezik. Ilyen például a kecsketej.
Az A2-es tej jelentősége elsősorban a jobb emésztéssel hozható összefüggésbe (kevesebb gyomorfájdalom, lágyabb széklet). A tanulmányok azt is megállapítják, hogy a kazein A2 nem okoz gyulladásos megbetegedéseket, mint például vastagbélgyulladást, irritábilis bél szindrómát stb. Egyesek arról is beszámolnak, hogy a gyerekek kevésbé allergiásak rá, mint a tehéntejre.

Források:
Clark S, Sherbon JW Alpha s1-casein, milk composition and coagulation properties of goat milk Small Ruminant Research 2000;38(2):123-134.
Pattanayak S. Regular lactation in non-estrus and nonpregnant goat for years – a cesa report. Exploratory Animal and Medical Researc 2013;3(2):190-192.
Docena GH et al. Identification of casein as the major allergenic and antigenic protein of cow´s milk Allergy 1996;51(6):412-416.
Elsayed S et al. Evaluation of the Allergenicity and Antigenicity of Bovine-Milk alfa1-casein Using Extensively Purified Synthetic Peptides Scandinavian Journal of Immunology, 2004;60(5):486-493
A 3'GL vagy 3-galaktozil-laktóz az anyatejben (HMO) található oligoszacharid. A koncentráció a legnagyobb a legelején, azaz a kolosztrumban.
Nem, tehéntejfehérje allergia esetén a kecsketej használata nem megfelelő. A magasabb A2 β-kazein tartalma miatt feltételezhető, hogy kisebb az allergéntartalma, azonban még mindig tartalmaz más fehérje allergén komponenseket, és a vizsgálatok is megerősítették a keresztreakciók magas arányát. Ez annyit jelent, hogy ha egy baba allergiás a tehéntejfehérjére, akkor valószínűleg allergiás lesz a kecskefehérjére is. Forduljon gyermekorvosához
Kilenc tanulmányból származó bizonyítékok áttekintése rávilágított, hogy a pálma-olein (a pálmaolaj folyékony összetevője) használata az anyatej-helyettesítő tápszerekben nem kívánt következményekkel járhat, csökkenti a zsírok és a kalcium bélből történő felszívódását. A pálmaolaj használata nem feltétlenül lenne etikus, különösen azért, mert elősegítheti az őshonos erdők tömeges kiirtását olajpálmák termesztéséhez szükséges területeken.

Források:
Koo WW (2006) Palm olein in the fat blend of infant formulas: effect on theintestinal absorption of calcium and fat, and bone mineralization.
J Am CollNutr, 2006. 25(2): p. 117-22, Derbyshire EJ (2017) Palm Oil: Feeding the Next Generation on Unethical Oils? NHD Mag Issue 120: 34-36.
A DHA (dokozahexaénsav) – az omega-3 savat tengerialga-olajból nyerjük. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a halak maguk termelik az omega-3 savakat, ezzel ellentétben az étrendjükben szereplő algák teszik a halakat e savak gazdag forrásává. Ez az alternatív halolaj megújuló és fenntartható forrásokból származik, így ez az áttérés segít megmenteni a világ értékes tengeri készleteit.

Források:
https://www.healthline.com/nutrition/algae-oil#omega-3-basics; Harwood JL. Algae: Critical Sources of Very Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids. Biomolecules. 2019;9(11):708.
A gyártó szándékosan nem ad probiotikumot a tejhez, mivel nincs meggyőző bizonyíték a probiotikumok csecsemőtejhez való hozzáadásának előnyeiről. A probiotikumokkal kiegészített anyatej-helyettesítő tápszerek csecsemők egészségére gyakorolt ​​jótékony hatásairól eddig rendelkezésre álló bizonyítékok főként egyedi és módszertani korlátokkal rendelkező vizsgálatokból származnak, illetve az összehasonlító vizsgálat esetében az eredmények ellentmondásosak. Ezért az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) is jelzi, hogy nem áll rendelkezésre elegendő információ ahhoz, hogy egyértelmű következtetéseket vonjunk le az anyatej-helyettesítő és az anyatej-kiegészítő tápszerekhez adott probiotikus törzsek jótékony hatásairól. Bizonyíték van arra, hogy a baktériumok életképessége a szokásos formákban (kapszula/drazsé) már a minimális eltarthatósági idő (általában 24 hónap) lejárta előtt viszonylag gyorsan csökken, olyan értékekre, ahol a kívánt hatás már nem várható. Ezért javasoljuk, hogy a probiotikus cseppeket külön adjuk a tejhez. Bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatók. Azonban ezeknél is oda kell figyelni a gyártás dátumára.

Források:
EFSA Opinion on the essential composition of infant and follow-on formulae. EFSA Journal 2014; 12(7): 3760;
Skórka A, Pieścik-Lech M, Kołodziej M, Szajewska H. To add or not to add probiotics to infant formulae? An updated systematic review. Benef Microbes. 2017 Špelina V, Winklerová D. Pediatr. Pro Praxi 2009;10(4):247-250
Top