Hogyan készül a Kendamil babatej
Hogyan készül a Kendamil babatej
12. 05. 2022

Hogyan készül a Kendamil babatej

Azt gondolhatja, hogy a Lake District-ben ahol a Kendamil készül, tökéletesen békés életet élünk. Igen, Nagy-Britannia északnyugati részén, a Tóvidék hegyvidéki védett táján, ahol gazdáink tehenei legelnek, béke van. A közeli Kendal városa azonban már nem ilyen békés a helyzet – valami izgalmas születik itt: szerte a világon nagyra értékelt Kendamil bébiétel.

Honnan származik a Kendamil?

A Kendamil nem újdonság - több mint 60 évnyi kutatás és fejlesztés áll mögötte. Ezért a brüsszeli Monde Selection független szervezet a világ 1 sz. csecsemőtápszerének választotta. Korszerű gyárunk a legmagasabb minőségű csecsemőtápszerek gyártásának európai központjaként szerzett hírnevet. A Lake District enyhe éghajlata ideális a zamatos fű termesztéséhez, így a helyi gazdák által nevelt tehenek és juhok is jól érzik itt magukat. És mivel a vidék tiszta és a talaj tápláló, a gazdáknak már nem kell mesterséges műtrágyát vagy más vegyszereket használniuk, és gazdaságaik már BIO minősítést kaphatnak. Közvetlenül a gyárban 140 dolgozót foglalkoztatunk, a nyersanyagokat pedig 220 helyi családi gazdaságból szerezzük be.

Alapítónk és vezérigazgatónk, Ross McMahon mindig is olyan minőségi termékeket akart előállítani, amelyek jót tesznek gyermekeinknek és összhangban vannak a természettel. Álma - a legjobb csecsemőtej előállítása családi vállalkozásban - valóra vált. És amikor azt mondjuk, hogy "családi vállalkozás", akkor ez tényleg így is van. Ross és felesége, Mags két fiút neveltek fel, akik csatlakoztak a Kendal Nutricare csapatához!

A legjobb tej előállítása érdekében Ross a világ minden tájáról beszélt a kisgyermekes szülőkkel. Ő és a kendal kutatócsoport azt is felismerte, hogy akkoriban egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható márka sem volt vegetáriánus, illetve nem kínált teljes tej alapú csecsemőtápszert. Így Ross, aki fiatal korától fogva farmon nőtt fel, és szakmai mezőgazdasági háttérrel rendelkezett, nekilátott, hogy együttműködjön más gazdákkal. És hamarosan felfedezte az emlősök teljes tejének a csecsemőtápszerekben való felhasználásának előnyeit.

Ma Ross munkáját két felnőtt fia, William és Dylan segíti. Minden nap valóra váltják az álmát, hiszen lelkesen dolgoznak vele együtt, hogy megalkossák a legjobb babatejet a piacon!

A Kendamil büszke arra, hogy különbözik a többi tejtől. Minden a csodálatos, tápanyagokban gazdag tejzsírról szól, amelyet boldog teheneink tejéből nyerünk. Egyébként elgondolkodott már azon, hogy mi minden előzi meg, hogy a baba Kendamilt igyon?

A boldog tehenek ízletes tejet termelnek

Szoros és baráti kapcsolatot ápolunk tejbeszállítóinkkal - helyi gazdákkal. Az Egyesült Királyság Red Tractor szervezete folyamatosan ellenőrzi a gazdaságok színvonalát és a helyes gyakorlatot. Az általuk kiadott tanúsítvány azt jelenti, hogy a gazdáink által termelt élelmiszereket felelősségteljesen, biztonságosan, jól gondozott növényekből és állatokból állították elő.

Minden tapasztalt gazda megmondja, hogy a stresszmentes tehenek által termelt tejnek más az íze - jobb. Azok a tehenek, amelyek stressz nélkül, szabadon legelnek, omega-3 telítetlen zsírsavakban gazdag tejet termelnek. Az ilyen tej édes és finom. És mivel Ross úgy gondolta, hogy a legjobb bébiételt akarja elkészíteni, a legjobb alapanyagokra volt szüksége. És az egyetlen módja annak, hogy a tehenek és kecskék, akiktől a tejet kapjuk, boldogok maradjanak, ha a legjobb és legjobb minőségű tejet fejjük. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy a legjobb életkörülményeket biztosítsuk számukra.

Naponta friss tejet kapunk a helyi gazdáktól. Ezt követően gyárunkban (amely 100%-ban megújuló energiát használ) pasztőrözzük, további vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítjuk, majd speciális szórásos technológiával porrá szárítjuk.

A kényelem és a termelés felgyorsítása érdekében a legtöbb versenytársunk már szárított tejet vásárol. De aztán újra vízzel kell keverniük, hogy feldolgozzák, tehát újra meg kell szárítaniuk. Ez pedig tönkreteszi a fehérjeszerkezetet, és csökkenti a gyermekek képességét arra, hogy az ilyen tejből tápanyagokat vegyenek fel.

A Kendamil termékekben kizárólag kiváló minőségű tejzsírt használunk. Ne is keress pálma- vagy halolajat - ezekben sosincs! A halolaj helyett tengeri moszatolajat használunk, így ezek a kíméletes termékek vegetáriánusok számára is alkalmasak.

Minden tehenünk a lédús füvet eszi.

A teheneink nem ismerik a stresszt. Szabadon kóborolnak a hatalmas legelőkön, és fűvel táplálkoznak, így a tejük tele van tápanyagokkal. És segítenek táplálni a legkedvesebbjeinket.

A fűvel táplált tehenek akár ötször annyi konjugált linolsavat (CLA) tartalmazó tejet termelnek. Ez egy természetben előforduló zsírsav, amely a többszörösen telítetlen (omega-6) zsírsavak csoportjába tartozik. Ez egy olyan zsírsavtípus, amely általában az állatok tejtermékeiben található, de csak azokban, amelyek fűvel tápláltak. Erősíti az immunitást, segít megelőzni az elhízást és számos betegséget távol tart1.

Szerencsés, füvesített teheneink több béta-karotint, A-vitamint, K2-vitamint és E-vitamint tartalmazó tejet is termelnek! Ezek a vitaminok, ásványi anyagok és zsírsavak rendkívül fontosak a megfelelő növekedéshez, a kognitív fejlődéshez, az immunrendszer erősítéséhez és a gyermekek természetes fejlődéséhez!

Mit kell még tudnia?

A csecsemőtejek természetes módon előforduló HMO-kat tartalmaznak, nevezetesen 3'-GL, 4'-GL és 6'-GL-t, amelyek mindegyike fontos szerepet játszik a csecsemők immunrendszerének fejlődésében. Például a 3'-galaktozilaktóz (3'-GL) tudományosan bizonyítottan védőgátat képez a bélnyálkahártyán belül, és megakadályozza a kórokozók véráramba jutását2.

A Kendamil vegetáriánusok számára is alkalmas, kiváló minőségű, helyi forrásból származó összetevőket tartalmaz, és összetétele egyedülálló. Ennek eredményeként két díjjal és elismeréssel büszkélkedhetünk.

Honnan szerezzük be a tejet a tápszerhez?

Nincs Kendamil tápszer tejzsír nélkül! Míg más márkák szinte 100%-ban növényi olajokat használnak zsírkomponensként, mi teljes zsírtartalmú emlősök tejzsírját használjuk. Miért? Mert ismerjük a csodálatos tulajdonságait! A tejzsír könnyebben emészthető a gyermekek számára, csökkenti a székrekedés kockázatát, és az alapvető agyi folyamatok szempontjából fontos foszfolipideket tartalmaz3. És ez csak néhány a jó tulajdonságai közül!

Honnan szerezzük a tejzsírt? A tehén- és kecsketejzsír a Lake District és Yorkshire Dales környéki gyárunk közelében lévő helyi gazdaságok teheneiből és kecskéiből származik. Ezt követően ezeket az egészséges tejzsírokat tovább gazdagítjuk fontos esszenciális zsírsavakkal (EFA), például linolsavval és alfa-linolénsavval.

Amikor a tej megérkezik a gyárunkba, minőségellenőrző csapatunk ellenőrzi azt. Ellenőrzik, hogy a hőmérsékletlánc nem szakadt-e meg a szállítás során, megmérik, hogy mennyi zsírt és fehérjét tartalmaz, és kétszeresen ellenőrzik, hogy a tej tiszta-e, és így biztonságos-e a gyermekek számára.

Minden összetevő helyi forrásból származik!

Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az egyetlen brit tápszer a piacon. Nemcsak a legjobb alapanyagokat használjuk, hanem azokat fenntartható módon és helyben szerezzük be. Tartjuk magunkat ahhoz az elkötelezettségünkhöz, hogy kíméljük a babák pocakját és a környezetet.

A helyi gazdáktól való beszerzés lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon követhetőbbek és fenntarthatóbbak legyünk, és ismerjük a tej előállításának minden egyes lépését, a gazdaságtól a végtermékig. Hisszük, hogy a legfrissebb alapanyagok azok, amelyek kisebb családi gazdaságokból származnak. Tejünk 220, a Red Tractor által ellenőrzött brit gazdaságból származik, savónk Somerset-ből, vitaminjaink és ásványi anyagaink Kentből, illóolajaink pedig Yorkshire-ből. A csomagolásunk pedig Midland-ból származik!

  • tej 220 helyi gazdaságból
  • Somersetből származó savó
  • vitaminok és ásványi anyagok Kentből
  • illóolajok Yorkshire-ből
  • csomagolás Midland-ból

Hogyan készül a tejünk

Miután a gazdáktól érkező tej átesett az átvevőállomáson elvégzett vizsgálatokon, pasztőrözési eljárásnak vetik alá. Ez egy kíméletes eljárás, amely biztosítja, hogy a tej mentes legyen minden káros baktériumtól és csírától. Mindez a tej gyárba érkezésétől számított egy órán belül történik.

Ezután adjunk hozzá tejsavót, laktózt, vitaminokat és ásványi anyagokat. Az olyan esszenciális zsírsavakat (EFA), mint a linolsav és az alfa-linolénsav, amelyek természetes módon megtalálhatóak az anyatejben, napraforgóból és repcemagból vonjuk ki, valamint kókuszolajat adunk hozzá laurinsavforrásként, amely dodekánsavként is ismert4.

Ezt a keveréket ezután kíméletesen felmelegítjük, hogy csökkentsük a víztartalmat, így mire a permetszárítóba küldjük, már csak a folyadék felét tartalmazza.

A mi szárítónkban a tejet nagy nyomás alatt permetezzük, így az apró cseppekre oszlik szét, amelyek hópelyhekként hullanak a meleg mozgó szalagra. Itt a por még mindig 15% nedvességet tartalmaz. Amikor azonban befejezi útját a fűtött mozgószalagon, kevesebb mint 3% nedvesség marad, és biztonságosan tárolható. És még védett légkörrel dolgozunk.

Többször ellenőrizzük a minőséget

A szárított port ezután 600 kg-os óriási, légmentesen záródó tartályokban tárolják, ami nagyon fontos az összes tápanyag megőrzése érdekében. Itt 10 napig marad, és ez idő alatt további ellenőrzéseknek vetik alá, hogy teljesen biztonságos legyen. Csak ezután léphet tovább a további feldolgozásra.

Amikor 100%-ig biztosak vagyunk abban, hogy minden teljesen rendben van, a tejport a keverőterembe küldjük, ahol egyéb ásványi anyagokat, például vasat és rezet adunk hozzá, és egyenletesen elkeverjük.

És végre csomagolunk

A port, amely még mindig nitrogén védőgázban van, ezután átvezetik a detektorokon, hogy semmi olyan ne legyen benne, ami nem oda való. Az egyik detektor egy fémdetektor, amely biztosítja, hogy a szárítósorról nem került-e véletlenül egy laza alkatrész a porba. Ily módon a port a dobozba töltik, amelyet ezután lezárnak, és a tetejére egy műanyag kupakot helyeznek egy mérőpohárral. A doboz aljáról a robot nemcsak a gyártási dátumot, hanem a pontos időt és a tételszámot is kinyomtatja. Ezután a gép a tejet az előkészített kemény kartondobozba csomagolja. A megtöltött dobozokat ezután egy másik robot raklapokra rakja, és zsugorfóliával csomagolja be. Ezt megelőzően azonban a minőségügyi csoport rendszeresen mintákat vesz a gyártósor különböző részeiből, és elküldi azokat a laboratóriumba vizsgálatra. A babákhoz nem jut el a tej, amíg a laboratóriumi vizsgálatok meg nem erősítik, hogy minden teljesen rendben van. Ez a csapat minden tételt kóstolótesztel, és még a szülőket is meghívjuk, hogy minden héten elvégezzük a baba kóstolót, hogy folyamatos visszajelzést kapjunk. Az egymásra rakott raklapok ezután a raktárba kerülnek, ahol csak arra várnak, hogy elszállítsák őket.

És hurrá a nagyvilágba!

A raktárból a tej a világ 44 országába kerül, ahol közel 5 millió csecsemő pocakját tölti meg.

A gyártási folyamatunk egy kis műalkotás

Szeretnénk megmutatni neked, és különösen a szemednek, hogyan készítjük szeretettel a bébiételeket itt a Lake District-ben.

Nézze meg, hogyan néz ki egy ilyen gyártási minta a képen. Hát nem művészet?

Szóval ez az egész titka annak, hogy a gyerekeket boldoggá tegyük. És mi nem is lehetnénk boldogabbak.

Top